CLOSE
  Inlagsvägen 4, Kungsbacka  0300 - 719 91 (tis & tors 10-12)

Äktenskapskursen

Äktenskapskursen är en friskvårdskurs på kristen grund, som ger verktyg för att bygga en stark och livslång parrelation. Under åtta kvällar tar vi upp viktiga ämnen som annars lätt kommer i kläm i vår vardagsstress.

För tillfället finns inget planerat datum för kursstart. Så snart det finns möjlighet igen kommer en ny kurs att planeras in. Lämna en intresseanmälan nu så håller vi dig uppdaterad.

Kursen är för alla gifta eller sammanboende par oavsett om ni är nygifta eller haft många år tillsammans. Det är för er som har starka förhållanden och för er som kämpar. Kursen är för er som är kyrkobesökare och för er som inte är vana att gå till kyrkan.

Detta händer under kvällen

Varje kväll inleds med en god måltid. Därefter hålls ett kort föredrag som följs av enkla uppgifter vilka ger varje par möjlighet att enskilt samtala kring kvällens ämne. Parens integritet är viktig. Det förekommer inga gruppsamtal och deltagarna redovisar inte något om sin relation. Här kan man känna sig lugn och trygg. Det är en rolig, spännande och en väl investerad tid som verkligen stärker er relation.

Kursinnehåll

Kursen består av sju delar plus en introduktionskväll.

  • Bygga en stark grund
  • Konsten att kommunicera
  • Konfliktlösning
  • Förlåtelsens kraft
  • Familjens inflytande – dåtid och nutid
  • Bra sex
  • Kärlek i handling

Missa inte nästa kursstart

Har du frågor om Äktenskapskursen kan du maila till [email protected] eller ringa Ullacarin på 0733 – 84 25 95. Lämna gärna en intresseanmälan här också så kontaktar vi dig!


Om äktenskapskursen

När Nicky och Sila Lee arbetade i Holy Trinity Brompton, hemvist för Alpha, startade de ”Kurs i förberedelse för äktenskap” 1985 och ”Äktenskapskursen” 1996. Paret Lee har varit gifta i över trettio år, har fyra barn och är medförfattare till ”Äktenskapsboken” och ”The Parenting Book” . Kurserna fortsätter att spridas och tusentals av dem hålls runtom världen. För mer information: https://themarriagecourses.org