CLOSE
  Inlagsvägen 4, Kungsbacka  0300 - 719 91 (tis & tors 10-12)

Äktenskapskursen

Äktenskapskursen är en friskvårdskurs på kristen grund, som ger verktyg för att bygga en stark och livslång parrelation. Under sju kvällar tar vi upp viktiga ämnen som annars lätt kommer i kläm i vår vardagsstress.


Lämna en intresseanmälan nu så kontaktar vi dig med mer information inför nästa kursstart!

Kursen är för alla gifta eller sammanboende par oavsett om ni är nygifta eller haft många år tillsammans. Det är för er som har starka förhållanden och för er som kämpar. Kursen är för er som är kyrkobesökare och för er som inte är vana att gå till kyrkan.

Detta händer under kvällen

Varje kväll inleds med en god måltid. Därefter hålls föredrag som varvas med uppgifter, vilka ger varje par möjlighet att enskilt samtala kring kvällens ämne. Parens integritet är viktig. Det förekommer inga gruppsamtal och deltagarna redovisar inte något om sin relation. Här kan man känna sig lugn och trygg. Det är en rolig, spännande och en väl investerad tid som verkligen stärker er relation.

Kursinnehåll

Kursen består av sju delar plus en introduktionskväll.

 • Stärka bandet
 • Kommunikationens svåra konst
 • Hantera konflikter
 • Förlåtelsens kraft
 • Familjens inverkan
 • Bra sex
 • Kärlek i praktiken

Missa inte nästa kursstart

Har du frågor om Äktenskapskursen kan du maila till [email protected] eller ringa Ullacarin på 0733 – 84 25 95. Lämna gärna en intresseanmälan här också så kontaktar vi dig!


  Om äktenskapskursen

  När Nicky och Sila Lee arbetade i Holy Trinity Brompton, hemvist för Alpha, startade de ”Kurs i förberedelse för äktenskap” 1985 och ”Äktenskapskursen” 1996. Paret Lee har varit gifta i över trettio år, har fyra barn och är medförfattare till ”Äktenskapsboken” och ”The Parenting Book” . Kurserna fortsätter att spridas och tusentals av dem hålls runtom världen. För mer information: https://themarriagecourses.org