CLOSE
  Inlagsvägen 4, Kungsbacka  0300 - 719 91 (tis & tors 10-12)

Information från församlingsledningen med anledning av coronaviruset (covid-19)

SENAST UPPDATERAT 28 MARS

Kära församling,

Vi vill att kyrkan ska vara en trygg plats, och det är vi alla med och bidrar till. Här kommer information om riktlinjer och råd kring hur vi bör förhålla oss i kyrkan och vår gemenskap den närmsta tiden. Detta med anledning av coronaviruset som just nu påverkar hela vårt samhälle. I den här tiden är det viktigt att vi inte låter oss gripas av oro och panik. Samtidigt ska vi vara förståndiga och ta vårt ansvar och göra det vi kan för att undvika smittspridning.

I Pingstkyrkan Kungsbacka följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer och håller oss uppdaterade om situationens utveckling. Vi vill också uppmuntra dig att personligen hålla dig uppdaterad och följa de råd som myndigheterna ger. För mer information: https://www.folkhalsomyndigheten.se

Den som är sjuk eller har förkylningssymptom ska stanna hemma och undvika sociala kontakter. Vi vill därför be dig som är sjuk eller känner sig förkyld att stanna hemma från kyrkans olika verksamheter. Stanna hemma tills du känner dig frisk och ytterligare två dygn.

En av uppmaningarna är att alla som är 70 år och äldre eller tillhör andra riskgrupper bör hålla sig hemma så mycket som möjligt och begränsa sina sociala kontakter till ett minimum. Vi vill uppmuntra dig som berörs av detta att följa myndigheternas riktlinjer och hålla dig hemma, även från församlingens samlingar och verksamheter.

Vi firar gudstjänst tillsammans online!

Välkommen att fira gudstjänst online! På söndagar kommer vi livesända från kyrkan på vår YouTube-kanal och fira gudstjänst tillsammans där vi är. Vi uppmuntrar dig som har möjlighet att träffas med hemgruppen eller bjuda hem några vänner från församlingen och fira gudstjänst tillsammans framför sändningen.

Vi är en församling även när vi inte kan träffas fysiskt. Trots att vi längtar efter dagen då vi alla kan träffas i kyrkan igen så ser vi stora möjligheter för Guds Rike att växa i den här tiden.

Klicka här för att komma till vår YouTube-kanal.

Vad mer kan jag göra för att undvika smittspridning?

• En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.
• Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.
• Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.
• Stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta människor på bussen, ditt arbete eller där du är nära andra.

Till sist, låt oss be om Guds beskydd över vårt land och vår värld. Vi ber om särskilt beskydd för de som är i olika riskgrupper. Vi ber om kraft för alla som arbetar inom vården, om vishet för beslutsfattare och Guds ledning för de som forskar för att få fram ett vaccin och ett verksamt läkemedel. Låt oss också be att Guds frid får råda så att vi inte leds av oro och rädsla.

Låt oss fortsätta att ha vår blick fäst på Jesus och vara trogna i den kallelse han har gett oss. Han har lovat att vara med oss alla dagar till tidens slut.

Väl mött till gudstjänst på söndag!

Med önskan om Guds välsignelse,

Församlingsledningen genom Robin Eklind
www.pingstkungsbacka.se

Categories: Okategoriserade