CLOSE
  Inlagsvägen 4, Kungsbacka  0300 - 719 91 (tis & tors 10-12)

Gudstjänst, eller möte, som en del kallar det, är centralt i de flesta kyrkor. Så även hos oss. Varje söndag, oftast på förmiddagen, firar vi gudstjänst tillsammans i kyrkan. Tillsammans med varandra och tillsammans med Jesus. Vi börjar med en stunds lovsång och bön. Sedan följer ofta information, kollekt, mer lovsång, bön och predikan. I slutet av gudstjänsten brukar det finnas möjlighet till personlig förbön. Någon kanske lägger händerna på dig och välsignar dig, eller ber för något specifikt. Om du vill förstås. Någon annan kanske har ett profetiskt budskap att dela med sig av, till en specifik person eller till hela församlingen. Det här är också tillfället då många som inte haft en tro på Jesus förut, bestämmer sig för att följa honom. Han är huvudpersonen i våra gudstjänster och centrum för vår tro.

Efter gudstjänsten brukar vi fika tillsammans en trappa ner. Vi tycker det är speciellt roligt när det kommer nya människor till våra gudstjänster, så då brukar vi bjuda vi på fikat. Är du inte van att gå i kyrkan så ska du absolut inte låta dig hindras av det. Det är för att vägleda människor till en personlig kristen tro som vi finns.

Du kanske har frågor om vår tro. Längre ner på sidan hittar du några av de vanligaste, men bästa sättet att få svar på frågor är annars att besöka en av våra gudstjänster eller gå Alphakursen.

Måste man vara kristen för att komma till er kyrka?

Absolut inte. Vi vill inget hellre än att du som kanske inte är troende ska besöka våra gudstjänster. Det enda som är viktigt är att du kommer med ett öppet hjärta.

Hur länge varar en gudstjänst?

Vi brukar börja med lovsång kl 10.30 och själva gudstjänsten Kl 11.00. Denna brukar vara slut runt kl 12.30. Då fika vi!

Vad är lovsång och varför sjunger man det?

Det mest naturliga sättet att ära Gud och tacka Jesus är att göra det genom musik, så kallad lovsång. I bibeln kan vi läsa om hur David spelade och lovsjöng Gud. Lovsång var på den tiden också en del i krigföringen. Vi kan läsa om hur Josafat sände ut lovsångare först av alla när man gick till anfall. Lovsången är fortfarande ett vapen men idag verkar lovsången i den osynliga världen.

Jag har hört talas om tungotal - vad är det?

På pingstdagen, kort efter det att Jesus hade lämnat jorden efter sin uppståndelse, samlades hans efterföljare i ”övre salen”. Då hördes ett dån som av en storm och det fyllde hela salen. De var samlade uppfylldes då av den heliga Ande och började tala främmande språk. Språk som de inte kunde och inte själva förstod. Det är detta som kallas tungotal. För den som är ovan låter det bara som ett främmande språk. När man talar tungomål kan det ha olika syften. Det kan vara en profetia som ska uttydas eller så kan det vara för egen andliga uppbyggelse.

Här kan du höra vad Pelle tyckte första gången han besökte en av våra gudstjänster