CLOSE
  Inlagsvägen 4, Kungsbacka  0300 - 719 91 (tis & tors 10-12)

Andlig Klarsyn

Tid för fördjupning – välkommen med på resan!

Jag ber att vår Herre Jesu Kristi Gud, härlighetens Far, ska ge er vishetens och uppenbarelsens Ande så att ni får en rätt kunskap om honom. Jag ber att era hjärtans ögon ska få ljus så att ni förstår vilket hopp han har kallat er till, hur rikt och härligt hans arv är bland de heliga och hur oerhört stor hans makt är i oss som tror, därför att hans väldiga kraft har varit verksam. (Ef 1:17-19)

Det är mycket i vårt samhälle och även i församlingens verksamhet som är på paus just nu. Men Jesus är inte på paus. Vår relation med Jesus stannar inte upp utan vi inbjuds ständigt att vandra med honom och upptäcka mer av vem Han är. Vi upplever att den här våren är en tid för att fördjupas i vår relation med Jesus, låta vårt hjärta formas av den Helige Ande och att vår blick får präglas av Guds Ord. Det är tid för fördjupning.

Därför lanserar vi nu Andlig Klarsyn, en interaktiv bibelstudieserie som löper under sex söndagskvällar i vår. Här kommer information om kursen och hur du anmäler dig.

I sin bok ”Spår av den osynlige – om andlig klarsyn” skriver pastorn och teologen Mikael Hallenius att ”andligt klarsynt är den person som tillsammans med andra troende ser på Gud, på andevärlden, på sin nästa och sig själv med en blick präglad av Guds ord.” I den här bibelstudieserien vill vi tillsammans utforska hur vi kan se på Gud, oss själva, varandra, andevärlden och vår samtid med bibliska glasögon. Vi lever i en tid där mycket skakar omkring oss och vi möts regelbundet av en mängd olika röster och budskap. Det är en tid där behovet av Andlig klarsyn, en blick präglad av Guds ord som urskiljer och känner igen Guds handlande, är stort.

Datum

Vi möts söndagar jämna veckor kl 18:30 till 20:00.
Kursstart är den 14/2, därefter möts vi den 28/2, 14/3, 28/3, 11/4 och 25/4.

Vi möts på Zoom

Vi vill att detta ska vara interaktiva kvällar där vi lär oss tillsammans. Därför hålls bibelstudierna på Zoom. Kvällarna består av ett bibelstudium följt av tid för frågor och samtal. Bibelstudierna spelas in, så om du inte har möjlighet att vara med vid något tillfälle finns möjlighet att ta del av undervisningen i efterhand. Om du är obekant med hur Zoom fungerar och behöver hjälp att komma igång så hjälper vi dig gärna!

Kostnad och Litteratur

Anmälningsavgiften är 200 kr. I priset ingår ett exemplar av boken ”Spår av den osynlige – om andlig klarsyn” av Mikael Hallenius. Boken är i ett nätt format med korta kapitel. Vi kommer att läsa boken tillsammans under våren och lyssna till författaren en av kvällarna.

Vi vill inte att anmälningsavgiften ska vara ett hinder för någon att delta. Hör av dig om du behöver hjälp med detta så löser vi det!

Anmälan

Vi behöver din anmälan senast torsdagen den 12/2. Anmäl dig här. https://forms.gle/8nWB98jpQYpgzKzs5

Talare

Utöver församlingens pastorer kommer du att få lyssna till följande talare:

Ola Gustafsson är pastor och föreståndare i Pingstkyrkan Skara. Vi uppskattar Olas lärargåva väldigt mycket och minns med glädje när Ola besökte församlingen för en bibelhelg våren 2019. Ola kommer att undervisa om Den sista tiden. Vad säger Bibeln om den sista tiden? Vilket fokus kallar Jesus oss att ha och hur kan man tänka om allt som händer i vår värld just nu med coronapandemi och vaccinationer?

Mikael Hallenius är pastor i församlingen Mötesplatsen i Örebro, teolog, författare, lärare på Örebro Missionsskola och en flitigt anlitad talare över hela landet. Mikael kommer att tala om Andlig klarsyn utifrån sin bok ”Spår av den osynlige” som vi läser under kursens gång.

Cornelia Forsberg är ledare för organisationen Hope for this nation som har sin bas i Göteborg. Cornelia har besökt församlingen vid ett par tillfällen de senaste åren och varit till stor välsignelse. Cornelia kommer att tala om Evangelisation och hur det hänger ihop med Andlig klarsyn.

Hoppas att du vill vara med oss på resan!

Categories: Anmälan